Kerst en..
Door: Bram
Blijf op de hoogte en volg Bram
10 Januari 2008 | Nieuw Zeeland, Napier
Mijn tweede 'warme' kerst zit erop. Moet zeggen dat ik toch liever een dagje kou had geleden, voelt toch meer aan als kerst. Maar al met al was het toch wel 1 leuke dag. Kerstavond kennen ze hier niet echt zoals wij dat doen. Eerste kerstdag is hetzelfde en tweede kerstdag moest ik alweer werken... eerste kerstdag dus. Ik was uitgenodigd bij Gary om daar kerst te komen vieren. In totaal waren er 16 mensen aanwezig dus dat was wel leuk. Het gezelschap was redelijk internationaal met drie zweden, twee denen, een ozzie en moi. Eerste een beetje rondgehangen, wat gedronken en een of ander zweeds spel gespeelt dat gevaarlijk wordt naar mate je meer drinkt aangezien je met houten stokken moet gooien. Vervolgens maar aangeschoven om wat te eten. Sue, vrouw van Gary, had zo ongeveer een maand in de keuken gestaan en dat was te merken. Goed gegeten! Nadat iedereen zich vol gegeten had maar weer rustig verder gegaan met wat drinken(schijnt iets cultureels te zijn geloof ik) tot iedereen zo ongeveer op het gras in slaap viel...
Oud en Nieuw was ook niet echt heel bijzonder. Eerst wat gaan eten met Anna en toen bij een paar vrienden langs om wat te drinken en wachten tot het twaalf uur was. Even naar het vuurwerk gaan kijken, dat verassend goed was voor een kleine stad als Napier, toen wat champagne gedronken en redelijk op tijd naar bed want moest de volgende dag alweer werken...
Tussendoor ben ik ook nog even een weekendje weg geweest met Anna. We zijn naar Roturua gegaan. Beetje de toeristische trekpleister als het gaat om maori cultuur en modderpoelen (ja, daarover later meer). Ten eertse dan maar die modderpoelen. We zijn naar Hells gate gegaan, daar zou je dan allemaal heel hete(tot 98 graden) vijvers gevuld met modder kunnen zien.. en dat was zo!! Was alleen een beetje jammer dat ze allemaal zwart waren en enorm stonken (naar rotte eieren)..de paar mensen die dit lezen en er geweest zijn kunnen zich de stank vast nog wel herinneren. Was uiteindelijk dus een beetje saai, maar wel leuk om gezien te hebben. Tijd voor wat meer actie dus.. zorbing! Kort samengevat: men neemt een grote (meter of 3/4 doorsnee) plastic bal, dumpt er een of meerder personen in, gooit er een paar emmers water in en rolt hem dan van een heuvel af. Klinkt simpel, is simpel, maar is ook super leuk. We zijn twee keer met zijn tweeen in zo'n ding gekropen en recht naar onder gerolt en de laatste keer in mijn eentje via een zigzag parcours... Je probeert zo lang mogelijk mee te rennen met dat ding, maar als je eenmaal ligt heb je echt geen idee meer wat onder of boven is.. aanradertje.
De dag erna zijn we met dolfijnen gaan zwemmen. Waarom, je hebt er toch een in een zwembad liggen op je stageplek? daarom... We zaten met 20 mensen op een boot, mochten er twee keer vijf minuten in en het was rete duur.. maar wederom heel leuk. We zaten met de boot in een groep van tussen de 300 en 500 dieren, dus als ik niet in het water lag zat ik voorop de boeg waar de dolfijnen met de boot meezwommen. Eenmaal in het water was het altijd even zoeken waar ze waren maar als je ze eenmaal gevonden had was het echt te mooi. Misschien nog mooier dan ze zien was om ze te horen. Hoor Kelly elke dag wel geluiden maken, maar als je er zoveel hoort is dat toch wel even iets anders..
Zo, ben niet zo'n snelle typiste, vingers doen nu pijn, ga stoppen, doei.
10 Januari 2008 - 07:40
Zus:
Bram Bram, wat heb jij toch een leven!
Charmant hoedje overigens.. dan heb ik het nog niet gehad over het gezicht eronder:P
Hier gaat alles zn gangetje. Nog drie weken en dan eindelijk op wintersport!! Echt heel veel zin in, al betwijfel ik of ik de kou aankan :)
Stage is na de kerstvakantie weer begonnen, toch wel ff wennen weer hoor die drukke kids..
Enjoy! Maar daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Sonja bakker boek ligt klaar als je thuis komt ;)
xx
10 Januari 2008 - 14:39
Ticketservice:
Sjoan sjoan, niks meer aan doon. Nogmaals fijn daag en alweer de vroag of ze de kaarte al besjteld hubs :) -
12 Januari 2008 - 14:48
Sjef:
Hallo Bram. Leuke foto"s. Geniet er maar van. Nog even en het zit erop. Gisteren bij
sjaantje nonnenvotten gebakken voor de carnaval.170 stuks. Ik kan nog geen nonnenvot (zowel letterlijk als figuurlijk) meer zien. Als je broertje zich netjes gedraagd zullen er nog wel over zijn.
Bram doe de groeten aan Anna en tot ziens.
Groetjes Lieske en Sjef -
13 Januari 2008 - 06:53
Lianne:
Hi sjat, hoe mooi daar, beetje anders dan de lucht hier overigens.. Hoewel de winter in china me prima bevalt. Best heldere lucht door de wind en NOOOIT regen.
Ik wil ook met dolfijnen zwemmen!!
Niet dat deze vraag van toepassing is maar: Wanneer ben jij van plan om weer naar NL te gaan?
Geef je Anna en dikke kus van mij en I am Thrilled to meet her!! ;)
Enjoy your amazing life there.
Believe me NL is still the same..
dikke kus miss you!! -
13 Januari 2008 - 15:00
Erik:
He Bram,
klinkt allemaal weer erg goed. Is natuurlijk ook logisch. Zou een beetje vreemd zijn als je een beetje ging lopen klagen tegen ons allemaal. Hoe zit het met je reisplannen de komende weken? Worden beide eilanden verkend? In ieder geval heel veel plezier de komende (laatste) weken. -
23 Januari 2008 - 21:23
Hazes(eenzame Kerst):
Heeft die bremzel een vriendin staat ie opeens op iedere foto zonder baard.
Moet je misschien en nederland eens wat vaker doen.. dan loopt die kudde schapen hier misschien ook achter je aan X
02 Februari 2008 - 08:04
Audrey:
ALAAAFFFFFF,
Hee Bram, Hoe is tie??? FIJNE CARNAVAL IN NZ!!!!
ALAAAAFFFF
AUd